Siļķe ir zivs, kas plaši pazīstama un tiek izmantota daudzās kultūrās visā pasaulē. Tā ir mazs, eļļains un garšīgs zivsēdiens, kas bagāts ar omega-3 taukskābēm un citām labvēlīgām uzturvielām.
Viens no populārākajiem veidiem, kā baudīt siļķi, ir siļķes torte. Siļķes torte ir tradicionāls ēdiens, kas bieži tiek pasniegts svētkos un īpašos notikumos, it īpaši Baltijas valstīs un Skandināvijā.
Šis receptes brīnumainais un unikālais variants nodrošinās tev neaizmirstamus baudas mirkļus – siļķes tortīte, kas gatavota no parastām veikalā nopērkamām vafeļu pamatnēm.
Šo recepti mēs ieguvām no kāda lieliska šefpavāra. Kopš tā laika šis interesantais ēdiens ne reizi vien ir rotājis mūsu svētku galdu. Vēl līdz šim neviens viesis nav devies prom, nepavaicājis šo recepti.
Lasi arī: 5 gadu laikā ne reizi nav bijusi puve uz dārzeņiem: sajaucu tiki 2 lētus produktus
Sastāvdaļas:
Pamatne (vafeles, 6 – 7 gabali, apmēram 100 g) – viens iepakojums
Siļķe (sālīta fileja, vidēji 200 g) – 1 gabals
300 g šampinjonu
2 sīpoli (apmēram 200 g)
300 g burkānu
200 g majonēzes (vēlams mājās gatavotas)
100 g jebkādu cieto sieru šķirņu, bet var pievienot klāt vēl 30 g parmezāna
1 buntīte diļļu
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Pēc trim Latvijā pavadītiem gadiem japānis atgriezās dzimtenē, bet tur viņam viss pēkšņi šķita dīvains – atklāj kāpēc
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- Rīdzinieks pārcēlās uz nomaļu, sen aizmirstu ciematiņu Latvijas dziļākajos laukos un pamatīgi to nožēloja: stāstu kāpēc
- “Tu taču visu dienu mājās sēdi!”: uzskata mana vīramāte un biju spiesta “skaidroties”, kāpēc katru dienu nevāru Edgaram boršču
- Kāpēc eiropieši nekad nevēdina savas mājas, pat ja tajās ir ļoti smacīgs gaiss: naudas taupīšanai ar to nav nekāda sakara
- Primadonna Alla Pugačova un viņas vīrs Maksims Galkins atkal pārceļas: iegādājušies vēl vienu jaunu villu – zināms, kur viņi tagad dzīvos








